LiveSlider

لیست رسانه

بیماری بلاست مرکبات

بیماری

بیماری بلاست مرکبات

عامل این بیماری به وسیله دو گونه از باکتری  Pseudomonas می باشد.

بیماری بلاست مرکبات

Citrus blast disease

بیماری بلاست مرکبات از جمله بیماری باکتریایی شایع در اکثر نقاط مرکبات خیز دنیا به استثنای مناطق گرمسیر می باشد. این بیماری یکی از مهمترین بیماری ها در مناطق شمالی ایران می باشد  . عامل این بیماری به وسیله دو گونه از باکتری  Pseudomonas می باشد. 

چرخه بیماری :

باکتری P.syringae Pv.syringae به طور معمول به صورت فراوان روی  برگ مرکبات دیده می‌شود.

این باکتری روی برگ‌هایی که به مدت طولانی در شرایط مرطوب (باران، مه)، در معرض درجه حرارت پایین، باعث ایجاد بیماری میشوند.

علائم بیماری بلاست :

نشانه‌های بلاست روی برگ، سرشاخه و میوه درختان بیمار دیده میشوند .

اولین علائم در برگ های تازه تشکیل شده به صورت نقاط آبسوخته که بعدها نکروز شده و عمدتا از حاشیه برگ شروع می شود قابل مشاهده است

علائم بیماری بلاست روی میوه :

علائم بلاست بر روی میوه‌ها نیز به صورت لکه‌هایی کوچک تا بزرگ به قطر 5 تا 20 میلی‌متر پدیدار می‌شود.

این لکه‌ها ابتدا مدور، فرورفته در پوست و به رنگ قهوه‌ای روشن بوده که به تدریج رنگ آن قهوه‌ای متمایل به قرمز ودر نهایت سیاه می‌شوند.

روش های کنترل بیماری :

  • هرس شاخه های آلوده از گسترش این بیماری جلوگیری می کند.
  • عدم استفاده از کودهای ازته  و هرس به موقع در بهار و اوایل پاییز
  • جهت پیشگیری می توان از سموم شیمیایی مانند ترکیبات مسی در جهت جلوگیری از گسترش این بیماری استفاده نمود.