LiveSlider

لیست رسانه

بلایت باکتریایی گردو

بیماری

بلایت باکتریایی گردو

عامل بیماری باکتری Xanthomonas arboricola pv. Juglandis نام دارد.

عامل بیماری باکتری Xanthomonas arboricola pv. Juglandis نام دارد.

باکتری عامل بیماری، زمستان را در جوانه ها، سرشاخه ها و میوه های آلوده سپری می کند.

((هیچ یک از عوامل طبیعی به اندازه رطوبت در ایجاد عفونت موثر نیست. باران، اللخصوص باران های طولانی  ، مهم ترین نقش را در شیوع و افزایش بیماری دارد.))

خسارت این بیماری باکتریایی در مناطقی که در اوایل بهار بارندگی های طولانی مدت دارند و بر روی ارقام

زودبرگ گردو مانند اشلی و پاین بسیار زیاد است . بلایت گردو به شاتون ،میوه های جوان ، سرشاخه ،دمبرگ پارانشیم .و برگ ها ،خسارت میزند.

علائم بیماری :

تمام قسمت های برگ ممکن است بعد از وقوع آلودگی، لکه های ریز، آبسوخته و براق روی قسمت های مختلف برگ ظاهر می شود. لکه ها به تدریج بزرگ تر شده و سرانجام با مرگ بافت سبز برگ تبدیل به لکه های قهوه ای تیره می شوند روی دمبرگ اصلی و رگبرگ های فرعی، زخم های قهوه ای متمایل به سیاه بوجود می آیند. از بین رفتن دمبرگ اصلی می تواند باعث انهدام کامل برگ شود.

روش های کنترل بیماری :

1-اقدامات زراعی ( تربیت و هرس مناسب – جلوگیری از آبیاری نامناسب)

2- جمع آوری برگ ها و میوهای آلوده  و دفن آنها زیر خاک

3-کاشت ارقام مقاوم  و دیر گل، نهال های سالم و عاری از بیماری

4- مبارزه شیمیایی : ميزان بارندگی بهاره مهـم تـرين عامـل تعیین کننده دفعات و میزان سم پاشی برای درمان این بیماری می باشد.

  • سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار پس از برداشت محصول

  • سم پاشی با بردوفیکس ١۰ درهزار قبل از تورم جوانه ها

  • سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از ریزش شاتون ها

  • سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از تشکیل میوه

از بین سمومی که برای کنترل بیماری پوسیدگی مغز گردو استفاده می شوند در مرحله ی اول بردوفیکس و در سم پاشی های بعدی اکسی کلرور مس اثر خوبی داشته است